homepage kopzorgen forums
HelpZoekenInloggen
Registreren


 [ 13 berichten ] 
 In de woonkamer altijd hoofdpijn !!! 
Auteur Bericht

Geregistreerd: zo 26 sep, 2010 13:48
Berichten: 7
zo 26 sep, 2010 13:50 Bericht In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Sinds een lange tijd heb ik steeds last van een enorme druk boven mijn neus. Het gaat steeds op en af, in de zomer had ik er een paar maanden geen last van, 2 tal weken terug begint het opnieuw.
Het raarste van al is dat dit steeds in de woonkamer is. Van moment dat ik naar buiten ga, op het werk, in drukke horeca zaken, enzovoort... heb ik er geen last meer van. Al een aantal dokters bezocht, scan laten uitvoeren met telkens het resultaat dat men helemaal niets vind. Ik heb het gevoel dat het probleem zich in de woonkamer is. Een allergie of iets degelijks. Het is heel frustrerend dat ik helemaal niet weet aan wat het ligt, verluchting en licht is er voldoende dus daar kan het niet aan liggen. En roken doe ik niet.
Op den duur beging je het op van alles te steken; de pc, draadloos internet, de vloer, de zetels enzovoort...

groetjes


zo 26 sep, 2010 13:50
Profiel

Geregistreerd: ma 29 nov, 2004 21:10
Berichten: 479
Woonplaats: Westervoort
zo 26 sep, 2010 16:37 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Als je het zo brengt zou ik ook zeggen het is een allergie. hHeb je al gedacht aan je verwarming??? laatste 2 weken is het weer wat kouder??? Het enige wat je kan doen is eens een dagboek bijhouden van wat jij in de woonkamer doet. En wat de woonkamer met jou doet.

En een druk boven je neus kan ook heel goed een chronische bijholte ontsteking zijn. Heb je er ook last van als je bukt met je hoofd voorover dus??

Ik heb zelf een huisstofmijten allergie. Die ieder najaar weer de kop opsteekt, omdat je dan weer gaat stoken. En warmte en vocht vinden die beestjes heerlijk om in te gedijen. Dus als jij meer in je huiskamer zit en je hebt veel oude stoffen meubels in huis, zou dat best de oorzaak kunnen zijn.


zo 26 sep, 2010 16:37
Profiel

Geregistreerd: zo 26 sep, 2010 13:48
Berichten: 7
zo 26 sep, 2010 22:49 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Nee, de verwarming staat hier nog steeds niet aan, ik woon in een flat, de temperatuur is dus altijd aan de hoge kant, zet in deze periode nooit de verwarming aan.

Mocht het een ontsteking zijn dan zou ik het altijd hebben he, ook buitenhuis, en dit is zeker niet het geval. Het is enkel in de leefruimte.

De meubels zijn nieuw van vorig jaar.

Wat opvalt is dat ik in de slaapkamer nooit last heb als ik s morgens opsta, en toch heb ik daar hetzelfde type van meubels en materiaal.

Het enigste dat ik me kan bedenken is nml de vloer, die bestaat uit laminaat. Maar kan me niet inbeelden dat je daar hoofdpijn van zou krijgen, die ligt voordat ik hier woon.

groeten


zo 26 sep, 2010 22:49
Profiel

Geregistreerd: ma 29 nov, 2004 21:10
Berichten: 479
Woonplaats: Westervoort
ma 27 sep, 2010 8:40 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Numa wat ik zo raar vind, is dat je de hele zomer geen last hebt gehad. Zo mooi weer is het nou ook weer niet geweest dat je altijd buiten hebt kunnen zitten. Dus, het is iets wat pas de laatste 2 -3 weken weer actueel is.

Overigens kan het wel hoor dat je thuis last hebt en buiten niet. Zodra je de bron weg neemt bij een allergie vind er geen irritatie meer plaats. En zal ook de pijn enzo afnemen.

En ik bedenk net nog wat.... kijk jij tv in je woonkamer??? En doe je dan heel erg met je ogen knijpen om het goed te kunnen zien?? Want daar kun je ook aardig pijn van tussen je ogen krijgen. Je pc enzo zitten net even wat dichterbij dan de tv dus kans dat je daar geen last mee hebt.

TL buizen.. kun je ook behoorlijk raar van worden, noem maar op. Het is moeilijk, om er achter te komen.


ma 27 sep, 2010 8:40
Profiel

Geregistreerd: zo 26 sep, 2010 13:48
Berichten: 7
di 28 sep, 2010 0:46 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Het is inderdaad raar dat het maar met periode's is. In de zomer toen ik hier binnen was had ik er geen last van. Ik weet wel heel zeker dat de bron zich in de woonkamer is, kan ook niet anders he.
In de kamer zelf is helemaal niets veranderd of iets degelijks tussen die periode's

Wat tv kijken betreft heb niet het gevoel dat het daar wat mee te maken heb, vermits ik het ook heb als de tv en pc niet aanstaan....

Vanmorgen heb ik een afspraak gemaakt bij een dokter die gespecialiseerd is in allergieën , mag volgende maand langskomen. Vrees er alleen maar voor dat hij vanop afstand (in het ziekenhuis) de situatie ook niet gaat kunnen inschatten wat er in de woonruimte gaande is.

Maar zoals je zegt het blijft moeilijk vanwaar het komt....


di 28 sep, 2010 0:46
Profiel

Geregistreerd: ma 29 nov, 2004 21:10
Berichten: 479
Woonplaats: Westervoort
di 28 sep, 2010 7:42 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Numa ik loop ook al jaren bij een allergoloog. Ze hoeven niet in je huiskamer hoor om toch aan te kunnen tonen of je ergens allergisch voor bent. Dat gaat om te beginnen met een bloedonderzoek, en als daar wat uitkomt krijg een huidtest. Om duidelijk te krijgen hoe allergisch en waarvoor precies.
Maar ook dan kan het een hele zoektocht zijn.


di 28 sep, 2010 7:42
Profiel

Geregistreerd: zo 26 sep, 2010 13:48
Berichten: 7
zo 30 jan, 2011 0:12 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Effe een update na een paar maanden hier niet aktief geweest te zijn.

Het probleem is tot nu toe nog steeds niet verholpen.
Ook de dokter die gespecialiseerd is in allergieën heeft helemaal niets kunnen ontdekken.

Nu heb ik om eens te experimenteren via via een persoon laten komen die stralingen opneemt een soort van pendelaar. Persoonlijk sta ik in heel dit gedoe nogal wantrouwig tegenover. De persoon heeft de kamer onderzocht en vond een aantal stralingen in de wookamer men noemt dit wateraders. Had er nog nooit van gehoord. Hij zou dit kunnen oplossen door een soort van magneten in de woning te plaatsen, die de stralingen wegneemt. Ik heb geen idee wat ik daar nu moet van denken. Als ik zo eens nuchter nadenk kan ik het moeilijk aannemen.


zo 30 jan, 2011 0:12
Profiel

Geregistreerd: ma 29 nov, 2004 21:10
Berichten: 479
Woonplaats: Westervoort
zo 30 jan, 2011 12:58 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Ik zit na jou posting nog even na te denken, geen allergie dus. En wel iets dat in herfst en winter de kop op steekt en niet in de zomer.....

Dingen waar ik dan aan denk, schimmels??? Heb je een oud huis?? Of nieuw met slechte ventilatie?? Het eerste hoeft namelijk niet zichtbaar te zijn om er toch last van te hebben. Woon je boven in de flat?? Plat dak??? enz.

Over die energie/water aders in je huis, je kan er zeker last van hebben. Ik kan ze zelf voelen. Maar dan zou je er zomers ook last van moeten hebben en dat kan ik dan weer niet rijmen met die magneten. En problemen die je hebt. Vooral omdat je in een flat woont.


zo 30 jan, 2011 12:58
Profiel

Geregistreerd: ma 12 jan, 2004 10:44
Berichten: 1011
Woonplaats: Nijmegen
zo 30 jan, 2011 13:58 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Heb je Centrale Verwarming in huis dan kan de lucht erg droog worden, zeker als door vorst de buitenlucht ook al droger is.
Daardoor kunnen de volgende klachten ontstaan.

- Koudegevoel bij een normale warmte
- Uitgedroogde of geïrriteerde slijmvliezen in de neus- en keelholte
- Prikkelende keel
- Droge hoest
- Droge, schilferige huid
- Gebarsten lippen
- Droge, branderige ogen
- Irriterende contactlenzen
- Geïrriteerde luchtwegen
- Verhoogde kans op infecties
- Verminderde weerstand
- Hoofdpijn
- Vermoeidheid
- Concentratieproblemen

Waterbakjes aan de radiators of een vochtverdamper proberen zijn dan mogelijke oplossingen.


zo 30 jan, 2011 13:58
Profiel

Geregistreerd: zo 26 sep, 2010 13:48
Berichten: 7
vr 18 feb, 2011 2:33 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Ben vorige week naar een osteopaat geweest, helaas die persoon wist ook geen oplossing. Ik zie er tegenwoordig tegenop voor het weekend thuis te zitten. Zondag bv was ik gans de dag thuis, ik had in de middag enorm veel last, en s avonds weer niet

@ Henk,

Er hangt altijd wel een vol waterbakje aan de radiatoren. Ik heb zelfs hoofdpijn als ik de radiotoren helemaal niet gebruik, en airco heb ik helemaal niet.

@ Katertje

Ik woon sinds vorig jaar in een flat op de 2 de verdieping.

Maar wat ik in men postings nog niet vertelde en dit is wel het raarste van al. Voor ik hier in deze flat introk, woonde ik nog bij men ouders. Daar had ik net dezelfde symptonen, ook in de woonkamer steeds hoofdpijn in bepaalde periode's. Van moment dat ik in het ouderlijk huis boven was( de slaapkamer), verdween de hoofdpijn automatisch, net zoals in de flat waar ik nu woon. Om eerlijk te zijn mijn ouders zijn kettingrokers dus ik legde destijds dadelijk de link naar de tabak, waar ik niet tegen kon. Ben dan verhuisd naar deze flat (ook om andere redenen) Blijkt dus dat ik nog steeds last heb in de leefruimte van hoofdpijn. Hier in mijn flat wordt NOOIT gerookt, dus daar kan het helemaal niet van zijn.

In mijn vorige posting sprak ik over wateraders, nu kan ik nog begrijpen dat er zowel hier in men flat als in de ouderlijke wonig wateraders zijn. En dat dit misschien een invloed heeft, maar waarom had ik dan in de ouderlijke woning op de 1ste verdieping geen probleen, en hier in men flat op de 2de verdieping wel zware problemen. Die stralingen kunnen volgens mij nooit zo hoog komen dan. Voor zover ik logisch nadenk.

Wat schimmels betreft, denk het niet, want want dan zou ik in de slaapkamer ook last hebben van de pijn, het zijn dezelfde muren, dus dit klopt niet.

En op psychologisch gebied kan ik het me helemaal niet voorstellen, dat ik me dit zomaar inbeeld. Ik heb daar geen rede voor.


vr 18 feb, 2011 2:33
Profiel

Geregistreerd: zo 26 sep, 2010 13:48
Berichten: 7
wo 30 nov, 2011 1:23 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Na een lange tijd niet meer op dit forum geweest te zijn, toch nog even iets laten weten.

Probleem is nog steeds niet opgelost nog steeds heel veel last in de kamer, steeds dezelfde sympthonen :confuse:
Heb eens 4 tal weken geen last gehad, en dan plots begon het opnieuw, heel frustrerend

Ik heb nu 2 tal maanden geleden de laminaat verwijderd, blijkbaar had het helemaal geen invloed, de pijn bleef.
Momenteel ben ik met een sessie hypnose bezig in de hoop dat dit iets gaat uithalen


wo 30 nov, 2011 1:23
Profiel

Geregistreerd: ma 21 jan, 2008 23:24
Berichten: 151
Woonplaats: Woerden
vr 22 jun, 2012 16:02 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

Kan het zijn dat je last hebt van straling van apparaten? Ik heb van een collega begrepen dat sommige mensen daar heel gevoelig voor zijn. Haar man heeft dit ook en zij zijn vanwege een umts mast die bij hen in de buurt geplaatst is verhuisd.
Gr. Lynn

_________________
I got migraine, running around my brain....


vr 22 jun, 2012 16:02
Profiel

Geregistreerd: zo 26 sep, 2010 13:48
Berichten: 7
zo 28 okt, 2012 12:39 Bericht Re: In de woonkamer altijd hoofdpijn !!!

@ Lynn,

Neen dat geloof ik niet hoor. Ik heb op mijn slaapkamer, werkplaats, enzovoort, ook stralingen van Wifi, gsm enzovoort en daar heb ik nooit last van hoofdpijn


zo 28 okt, 2012 12:39
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 13 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group. phpBB.nl Vertaling Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.