homepage kopzorgen forums
HelpZoekenInloggen
Registreren


 [ 10 berichten ] 
 angst voor hersentumor / spanningshoofdpijn? 
Auteur Bericht
di 20 sep, 2005 2:57 Bericht angst voor hersentumor / spanningshoofdpijn?

Hallo lieve mensen,

Ik ben 36 jaar, getrouwd, moeder van 2 jongens (8 en 5) en voor het eerst hier in het forum en ik ben heel erg bang. Ik zal proberen uit te leggen wat ik voel:
Sinds 1,5 week heb ik last van een drukkend, dof gevoel bij mijn rechterslaap. Het lijkt soms net alsof er niet genoeg zuurstof doorkomt en soms voelt het als een soort verkramping. Ook voelt het in die streek, ik zal mijn gevoel even beschrijven, alsof er iets knispert/knettert, net zoals badschuim in bad langzaam oplost, dat knispert/knettert ook. Mijn spieren bij mijn kaken/oren en ook nek en schouders, vnl. rechts, zijn extreem gespannen. Vandaar dat ik ook soms denk dat het een soort spanningshoofdpijn kan zijn. 's Avonds val ik vrij snel in slaap, maar rond een uur of 01.00 wordt ik schrikkend wakker, omdat ik dan weer zo'n drukkend, krampend gevoel krijg in mijn rechterslaap en ben dan zo bang dat ik niet meer kan slapen. Ik ben hier vorige week donderdag mee bij mijn huisarts geweest en zij meent dat ik een gegeneraliseerde angststoornis heb wat een verhoogde spierspanning met zich meebrengt. Mijn bloeddruk is overigens prima (120-80) en mijn gehoorgangen waren schoon en ze heeft mijn hoofd (van de buitenkant natuurlijk) onderzocht, maar kon zo niets ernstigs constateren. Ik moet op haar advies deze week voor mezelf een test doen, voor overmatige bezorgdheid en volgende week daarmee opnieuw bij haar komen. Ik weet dat deze klachten veel voorkomen bij stress en angsstoornissen, maar ik ben zo ontzettend bang dat ik een hersentumor o.i.d. heb. Ik ben erover aan het denken om te vragen om een hersenscan, maar hier gaat altijd zo'n lange tijd overheen, voordat je aan de beurt bent.
Herkent iemand dit soort klachten? Alle info is welkom!
By the way: ik weet ook sinds twee weken dat ik fibromyalgie heb. (=wekendelenreuma)

Groetjes, bangerikje :(


di 20 sep, 2005 2:57
di 20 sep, 2005 6:10 Bericht 

heey bangerikje,

Ik snap wat je bedoelt. Ik heb ook pas sinds een maand of 4 dat ik hoofdpijn heb gekregen. Ik ga op tijd naar bed, maar word ook iedere keer midden in de nacht wakker. Ook bang dat ik een hersentumor of iets anders ergs zou hebben. Iedere keer op sites lopen kijken van mensen met hersentumor etc etc. Dit maakt je alleen maar banger en je hoofdpijn wordt steeds erger. De soorten pijn die je voelt, voel ik ook. Aan de rechterkant, bij je slaap een raar gevoel. Ik voel af en toe ook van die "knapjes" door mn hoofd. Ben nou een aantal keer bij de huisarts geweest en die heeft me toch wel gerustgesteld. Ik merk zelf ook dat het toch iedere keer weer vanuit mn nek begint. Ik dacht ook dat mn verstandskiezen door kwamen en daarom zo last van mn mond had. Toen ik bij de tandarts was, zei hij dat de spieren in mn mond juist pijn deden, door spanningen/stress. ( ik heb niet eens van die hoofdpijn verteld tegen hem dus hij kon dit niet weten ) Hieruit blijkt dus ook dat het puur mijn spieren zijn. Ik ga nou mensendieck therapie proberen. Ik weet niet of het werkt, maar ik wil alles wel proberen om van die hoofdpijn af te komen. Oja, wat velen ook aangeven hier: probeer een hoofdpijndagboek bij te houden. Handig voor de arts en voor jezelf!

Groetjes, Anuschka


di 20 sep, 2005 6:10
di 20 sep, 2005 10:47 Bericht 

Hoi Anuschka, :)

Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ben blij om te lezen dat je mijn klachten heel goed herkent. Ik heb inderdaad ook gelezen over een hoofdpijndagboek, maar weet je, ik heb continu pijn, dus geen bepaald patroon of zo. Of eigenlijk geen pijn, maar vreselijke druk. Verstandelijk wéét ik eigenlijk wel dat het bijna zeker vanuit mijn spieren komt, maar als ik dan 's nachts wakker schrik, schiet ik gelijk in de stress en ben dan zó vreselijk bang en dan is mijn gevoel sterker dan mijn verstand. Daarom denk ik dat mijn huisarts toch wel gelijk heeft v.w.b. de angststoornis. Maar als ik volgende week weer bij haar kom, wil ik toch vragen of ze me evt. wil doorsturen voor een scan of zo, om dingen uit te sluiten en om me gerust te stellen. Ik heb vandaag ook een alternatieve genezer gebeld. Hier ben ik in het verleden wel vaker geweest en hij heeft me (voor mijn gevoel) altijd goed kunnen helpen. Hij is gewoon ingeschreven als homeopathisch arts en is echt geen kwakzalver en hij doet o.a. iriscopie, accupunctuur, homeopathie en nog een aantal dingen waar ik de naam niet van ken. Hij heeft al veel mensen die ik ken ook goed geholpen! Ik heb zijn voicemail ingesproken om me terug te bellen voor een afspraak te maken. Al is het dan weer om even mijn verhaal te doen en om gerustgesteld te worden. Uiteindelijk denk ik dat al mijn klachten toch voortkomen uit spanning op mijn spieren, in combinatie met fibromalgy. Maarja, het is nu juist de kunst om er mee om te gaan, hè? Die verdraaide cirkel moet doorbroken worden!!! Ben ook al heel vaak bij fysiotherapeut geweest, maar tegenwoordig is dit niet zo gemakkelijk als je alleen maar aanvullend verzekerd bent. Na een tijdje zijn je behandelingen op en moet je de rest zelf betalen. Okee, geld is niet belangrijk als het om gezondheid gaat, maar ook de fysio-behandelingen helpen altijd maar tijdelijk, dus...
Nu maar eerst weer proberen te relativeren en dan maar even afwachten op het telefoontje van de homeopathische arts. Ben wel moe nou, wil nu eindelijk een keer weer normaal leven gaan leiden, zucht.......!

Groetjes, bangerikje


di 20 sep, 2005 10:47
di 20 sep, 2005 11:42 Bericht 

heey,
dat is misschien wel een goed idee ja.. Ik heb een tijdje geleden medicijnen van de dokter gehad voor angstaanvallen, maar die hielpen bij mij niet, omdat ik niet echt angstaanvallen heb. Ik weet dat het makkelijk zeggen is, maar je moet eigenlijk proberen er zo min mogelijk over na te denken. Wanneer ik aan mijn hoofdpijn denk, heb ik het namelijk ook extra erg en soms, vooral als ik wakker word uit mijn slaap, en erg aan hoofdpijn denk en waardoor het kan komen etc word je juist extra bang en kan je niet slapen daardoor. Ik hoop dat die alternatieve genezer voor je helpt. Laat het anders even weten hoe het is afgelopen.
En wat anderen ook al zeggen hier. Een scan is wel lang wachten, maar als je het hebt gemaakt weet je het natuurlijk wel zeker dat er niks aan de hand is en misschien stelt dat je ook wel gerust.


di 20 sep, 2005 11:42
di 20 sep, 2005 15:19 Bericht 

Hoi Anuschka,

Ik zal zeker laten weten hoe het verder is gegaan, maar ik heb tot nu toe nog geen telefoontje gehad van de alternatieve arts. Even afwachten nog dus....Ik merk dat ik overdag minder angstig ben dan 's avonds/ s'nachts. Het lijkt ook alsof her drukkend gevoel wat minder is. Meer afleiding?! Enfin, het gaat op dit moment wel.
Thanks again; hear from me soon! :wink:

Groetjes, bangerikje


di 20 sep, 2005 15:19
wo 21 sep, 2005 21:17 Bericht 

Hallo daar,

Hier weer een berichtje van mij:
Ik ben gisteren door de alternatieve arts teruggebeld. A.s. maandag kan ik bij hem op spreekuur. Was liever wat eerder gegaan, maar dit was het snelste dat kon in zijn agenda. Nou ja, beter laat dan nooit toch...?!
Ben wel blij dat ik kan gaan.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik vanacht eindelijk weer eens goed geslapen heb! Tenminste weer eens een hele ruk doorgeslapen. En het valt me op dat ik sinds gisteravond, ná een eucaliptusbad, ik praktisch geen druk op mijn rechterslaap heb gevoeld. Ook vandaag overdag niet! Zou het misschien dan toch een soort vastzittende verkoudheid zijn? Vanmiddag hadden we het kinderfeestje van mijn oudste zoon. Hij wordt morgen 8! Hier had ik me best een beetje druk om gemaakt, zo van: als ik maar niet te veel koppijn heb en als ik dan maar geen angst- of paniekaaval krijg. Maar dat heb ik gelukkig allemaal niet gehad! Het was een leuke, fijne dag! :P Hoop dat het zo verder gaat deze week en ook daarna natuurlijk! Ik voel nu wel weer een heel klein beetje druk, ook op mijn oren een beetje, maar niet echt heel erg. Ik denk dat ik misschien eens probeer te stomen. Eens kijken of er nog meer los komt. Alhoewel ik toch echt niet verkouden ben. Enfin, al met al gaat het nu best redelijk met me!!! :D

Groetjes, bangerikje :wink:

PS: ben evengoed toch van plan om volgende week naar mijn huisarts terug te gaan om verder te gaan v.w.b. mijn angststoornis.


wo 21 sep, 2005 21:17
wo 28 sep, 2005 12:05 Bericht 

Hallo hier weer een berichtje van mij,

Ben maandagavond naar mijn alternatieve arts geweest. De druk in mijn hoofd is vorige week met de dag minder geworden. Een verademing! Ik heb wel dagelijks nog veel last van mijn nek- en schouderspieren. Ook mijn kaakspieren zijn nog pijnlijk. Enfin, de alt. arts is toch van mening dat de klachten puur spanningsklachten zijn, maar dan chronisch die mijn angststoornis veroorzaken en zo is de cirkel rond! Ik heb hem ook verteld dat mijn huisarts op de hoogte is van mijn klachten en angsten. Hij adviseerde mij dan ook om mijn huisarts hierover op de hoogte te blijven houden. De alt. arts heeft mij overtuigd dat hij me kon helpen met een homeopathisch middel tegen nervositeit en spanningsklachten. Hij zei wel dat ik dit consequent een hele tijd moet gebruiken. Hij heeft me wel gerust gesteld en gezegd dat ik prima gezond ben. Hij heeft me d.m.v. iriscopie helemaal onderzocht. Hij zegt: "het komt echt wel weer goed met je, geloof me nu maar!" Maandag 24 oktober moet ik weer terug om te kijken hoe het dan met me gaat. Ik ben nu gelukkig niet zo bang meer en het idee dat er iemand is die me kan helpen is ook wel heel erg fijn! :!:

Groetjes van een nog een klein beetje bangerikje
:D :D :D


wo 28 sep, 2005 12:05
vr 30 sep, 2005 18:11 Bericht 

heey, wat fijn voor je zeg! Hopelijk gaat het echt goedkomen..
groetjes, anuschka


vr 30 sep, 2005 18:11

Geregistreerd: wo 06 jun, 2018 15:26
Berichten: 618
Woonplaats: Morocco
wo 13 jun, 2018 2:27 Bericht * Und Alkohol EllMato

Acquisto Sildenafil 25 Mg Prezzo Cialis Farmacia Commander Cialis Prix Discount buy cialis Buy Discount Levitra Kamagra Suisse Amlodipine Online Pharmacy

_________________
Levitra Nuova Formulazione cialis 40 mg Acheter Finasteride


wo 13 jun, 2018 2:27
Profiel ICQ YIM WWW

Geregistreerd: wo 06 jun, 2018 15:26
Berichten: 618
Woonplaats: Morocco
wo 13 jun, 2018 2:27 Bericht Comprare Levitra Controindicazioni EllMato

Keflex Clomid Can Keflex Cure Syphyllis cialis Where To Buy Flagyl

_________________
Levitra Nuova Formulazione cialis 40 mg Acheter Finasteride


wo 13 jun, 2018 2:27
Profiel ICQ YIM WWW
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 10 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group. phpBB.nl Vertaling Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.