homepage kopzorgen forums
HelpZoekenInloggen
Registreren


 [ 11 berichten ] 
 hoe kick ik af! 
Auteur Bericht

Geregistreerd: ma 12 okt, 2009 16:07
Berichten: 3
ma 12 okt, 2009 16:32 Bericht hoe kick ik af!

Na 36 jaar dagelijks pijnstillergebruik vandaag de knoop doorgehakt. Ik moet ervan af. Ik dacht dat het meeviel met mijn pijnstillergebruik, maar na het lezen van enkele onderwerpen op dit forum moet ik mijn mening toch maar herzien. Directe aanleiding om te stoppen zijn spijsverteringsproblemen mogelijk als gevolg van dit pijnstillergebruik. Ik wil mijn lichaam niet langer zo slecht behandelen als ik al jaren heb gedaan. Nu 17 uur zonder pijnstiller (jaja!), maar de pijn knalt mijn hoofd al uit. Bovendien vraag ik me af hoe ik mijn oorspronkelijke hoofdpijn (migraine/cluster) op langere termijn zonder pijnstillers kan doorstaan, ook al zou ik het ueberhaupt 3 maanden volhouden. Het risico om terug te vallen is dan natuurlijk toch heel groot. Die twijfel is geen solide basis voor een stop, maar je moet ergens beginnen.

Al die jaren saridon gebruikt (ca. 180 per maand) + incidenteel imigran (min 50 per jaar), maar een half jaar geleden overgegaan op finimal + incidenteel imigran. Ik heb mezelf ermee gerustgesteld dat dat op zijn minst een hele verbetering was :ewink: Ik besef nu dat dat een zoethoudertje is geweest. Er met echt iets gebeuren.

Maar waarom 3 maanden: Waarom zo lang? is 2 weken niet genoeg, of 4 weken en dan in ieder geval de aanvallen weer bestrijden? Het is een waar schrikbeeld om al die tijd nauwelijks te kunnen functioneren. Ik zou graag willen weten waar die periode van 3 maanden vandaan komt?

Thnx


ma 12 okt, 2009 16:32
Profiel

Geregistreerd: do 01 okt, 2009 13:22
Berichten: 14
di 20 okt, 2009 11:02 Bericht Re: hoe kick ik af!

vorige wk ben ik een hele wk opgenomen geweest ivm mn hoofdpijn en het gevaar van de medicijnen die ik al heeeeeel lang iedere dag door elkaar slik om de pijn te dempen. ik heb allerlei onderzoeken gehad om al het ernstige uit te sluiten ( bedoel k mee tumor etc) want dit is ook zeer ernstig.(in het ziekenhuis werd ik rustig gehouden met morfine en valium wat ik thuis ook slikte) nu zit ik thuis met de opdracht af te kicken, zit in de ziektewet, mn vriend heeft alle medicijnen weggehaald, ieder paracetamolletje is weg, de apotheek is gebelt dat ik niks meer mag. en ik heb psychologische hulp voor het afkicken, voel me serieus een junk. Ik weet, als ik teveel pijn krijg, dan kan ik aan medicijnen komen, via internet lukt alles tegenwoordig en als ik even naar de drogist ga kom ik ook een heel eind. Maar ik weet dan hou ik vooral mezelf voor de gek dus ik ga er echt doorheen komen.. en twijfel ik of ik pillen ga bestellen of wat dan ook dan bel ik meteen mn vriend of psycholoog. Als ik dit 2 wk volhou wil ik daarna weer halve dgn gaan werken en hopelijk ben ik over 3 mnd dan van die zooi af en kunnen ze me dan echt onder begeleiding gaan helpen en leren ermee om te gaan


di 20 okt, 2009 11:02
Profiel

Geregistreerd: do 01 okt, 2009 13:22
Berichten: 14
di 20 okt, 2009 11:04 Bericht Re: hoe kick ik af!

ps. die 3 mnd... de 1e 3 wk schijnt de pijn erger te zijn maar ben je nog wel geestelijk verslaafd en dat schijnt na 3 mnd ongeveer weg te zijn. als je 2 wk medicijnvrij ben en je krijgt dan een aanval, grijp je toch weer naar de pillen.. ik denk echt dat mensen die afhankelijk zijn toch ook psychologische begeleiding nodig hebben


di 20 okt, 2009 11:04
Profiel

Geregistreerd: ma 12 okt, 2009 16:07
Berichten: 3
di 20 okt, 2009 17:25 Bericht Re: hoe kick ik af!

Beste Lindo,

Mijn 1e poging om het zelf te doen is al de tweede dag (dinsdag) gestrand. Ik kon geen stap meer verzetten en was kotsmisselijk. Met 2 finimallen en een imigran was ik binnen een uur weer hanteerbaar. Het lijkt me dat hoe meer pijnstillers je gebruikt hoe moeilijker het is om af te kicken en omdat het aantal pijnstillers dat ik gebruik toch wel redelijk aan de hoge kant lijkt, heb ik me nu voorgenomen drastisch te minderen en te proberen de tijd ertussen steeds langer te maken en het dan nog een keer te proberen. Voor wat jou betreft.... probeer het vol te houden. Voor mijn gevoel kun je het maar een paar keer opbrengen om te stoppen en je bent nu al zo ver gekomen! Mijn volgende poging komt dan ook pas als ik me super in conditie voel en net een hoofdpijnaanval achter de rug heb (duurt altijd meerdere dagen tot een week --> mogelijk clusterhoofdpijn). Wat betreft die psychische afhankelijkheid. Wordt hoop ik toch wel minder als je een paar weken zonder hebt volgehouden. Gelukkig heb je hulp en een vriend die meewerkt. Vasthouden die jongen :ewink: Laat nog eens van je horen...

Heel veel sterkte,
Ankaka


di 20 okt, 2009 17:25
Profiel

Geregistreerd: do 01 okt, 2009 13:22
Berichten: 14
di 20 okt, 2009 17:50 Bericht Re: hoe kick ik af!

jij ook heel veel succes. hou me op de hoogte..

groetjes


di 20 okt, 2009 17:50
Profiel

Geregistreerd: ma 19 mei, 2008 19:46
Berichten: 6
vr 20 nov, 2009 20:49 Bericht Re: hoe kick ik af!

Saridon, 10 jaar lang geslikt tot en met wel 10 per dag. Nurofen, 3 jaar. Finimal alweer 10 jaar lang... Elke dag 4 tot 5 tabletten voor een totaal van 120/150 per maand. Zelf afkicken lukt niet. Huisartsen, specialisten en psychaitrie weten geen raad. Ik weet heel erg goed hoe jij je voelt. Mijn lichaam is kapot. Ik ben bezig met een zoektocht naar een goede kliniek in het buitenland.


vr 20 nov, 2009 20:49
Profiel

Geregistreerd: za 31 okt, 2009 20:49
Berichten: 39
ma 23 nov, 2009 14:47 Bericht Re: hoe kick ik af!

Ik ben me rot geschroken van jullie verslavings verhalen. Nooit geweten dat er mensen zijn die door hun hoofdpijn verslaafd kunnen worden. (Dit zorgt er voor dat ik bij mezelf extra goed zal opletten)

Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte


ma 23 nov, 2009 14:47
Profiel

Geregistreerd: ma 12 okt, 2009 16:07
Berichten: 3
di 24 nov, 2009 15:16 Bericht Re: hoe kick ik af!

Dank je wel Nikkie en J'adore voor julie lieve reactie.

Doet veel meer goed dan al die mensen die lopen te verkondigen dat je "gewoon" niets meer in moet nemen en zelf nooit of te nimmer een tablet in zouden nemen hoe erg de hoofdpijn ook is. Vergeten wordt daarbij dat de hoofdpijn waar het ooit mee begon geen gewone hoofdpijn is en het dus ook vrijwel onmogelijk is om gewoon niets meer in te nemen. Elke afkickpoging van mijn kant om definitief de pijnstillers uit te bannen blijft bv. stranden op de "migraine"dagen (3 a 5) die zich nog steeds iedere 2 weken voordoen. Inmiddels zit ik op een gemiddelde van max. 3 finimal per dag in een slechte periode, maar het is zelfs even gelukt te minderen naar 5 per week. Een aanzienlijke verbetering dus. Omdat mijn leven meer is dan hoofdpijn en de zorg hoe ermee te leven kan ik, tegen alle adviezen in, vrede hebben met een MAH op basis van 1 a 2 finimal per dag waarbij normaal functioneren mogelijk blijft en ik me toch al 10x beter voel dan in de periode dat ik veel meer pijnstillers gebruikte. Fout fout fout zullen de deskundigen ongetwijfeld zeggen, maar het werkt voor mij en ik blijf me mens voelen. Neemt niet weg dat ook ik er het liefst helemaal vanaf zou willen en alert blijf op een periode waarin ik het opnieuw met een redelijke kans van slagen kan gaan proberen. Opvallend is dat ik na een aantal maanden minderen duidelijk kan onderscheiden of het bij de hoofdpijnen om MAH gaat of om migraine (zoals ik het maar even voor het gemak noem).

Houd jullie op de hoogte of mijn niet erkende, ongetwijfeld omstreden methode resultaat gaat opleveren. Kan wel een paar jaar duren, maar wat is een paar jaar op de 36 jaar dat ik er nu al mee kamp :grin:
Succes allemaal! Een ondanks alles altijd happy Ankaka :lol:


di 24 nov, 2009 15:16
Profiel

Geregistreerd: za 28 nov, 2009 2:48
Berichten: 3
za 28 nov, 2009 3:02 Bericht Re: hoe kick ik af!

Mijn vrouw heeft al jaren migraine. Ze is nu 49 jaar, en heeft al vanaf haar 10-e zware migraine-aanvallen die haar volledig uitschakelen. Ze is een veelslikster geweest van o.a. paracetamol, aspirine, ladingen immigran, en talloze andere pijnstillers. Toen niets meer hielp (ook niet allerhande "alternatieve therapieën" als homeopathie, Chinese kruidendokter, acupunctuur, chiropraktie etc) en ze de laatste jaren minstens 3 aanvallen per week had, besloot ze definitief af te kicken.

De eerste poging geschiedde in het ziekenhuis (2 weken opname) , onder toediening van pretnison. Het ging erg gek: in het ziekenhuis had ze 'toevallig' geen aanvallen, en de drie maanden erna ook slechts een keer per week. Toen ging ze 'de fout' weer in, door immigran te slikken toen ze een aanval niet meer kon uithouden. Het ging weer snel bergafwaarts: de aanvallen kwamen terug, in hoog tempo, en ze zat binnen no time weer op 3 aanvallen per week, door de immigran.

In december 2008 (nu een jaar geleden bijna) heeft ze een tweede afkickpoging (thuis) gedaan. De aanvallen werden al in de eerste maanden gelijk minder frequent, en hoewel er heel wat aanvallen waren waarin ze maar wat graag een immigran zou willen hebben, heb ik haar kunnen overhalen door te zetten, en de aanval geheel uit te zieken. Elke aanval is voor haar door een hel gaan, incluis zelfmoordneigingen (!). Maar ze hield tot nu toe vol. Al is het soms ontzettend nodig haar te motiveren om echt even niks te slikken! Ik kan haar meestal zover krijgen de immigran te laten staan, door haar voor te houden dat een aanval ECHT weer over gaat!

Het resultaat: nu zit ze op ca. 1 aanval elke 5 tot 7 weken, welke ze probeert uit te zieken. Hoewel de pijn nog steeds ondraaglijk hevig is, wil ze proberen vol te houden om de aanvallen uit te zieken. Elke aanval help ik, met ijszakjes, rust, overnemen van werkzaamheden etc=m zodat ze niets aan haar hoofd heeft gedurende de aanval en de dag erna. Een aanval duurt nu gemiddeld 24 tot 30 uur, (vroeger soms 3 dagen), dus we hopen op zeer geleidelijke verbetering. Bijkomende verbetering: tussen de aanvallen door heeft ze nu voor het eerst in haar leven weer echt hoofdpijnvrije periodes, waarin ze zich fitter en energieker voelt!


We hopen ook dat 'straks' de overgang de aanvallen verder zal doen wegblijven, je weet maar nooit....

Tot zover deze 'ervaringen' van de echtgenoot van een migrainevechtster!


za 28 nov, 2009 3:02
Profiel

Geregistreerd: za 31 okt, 2009 20:49
Berichten: 39
za 28 nov, 2009 16:52 Bericht Re: hoe kick ik af!

Wens haar maar heel veel sterkte namens mij.


za 28 nov, 2009 16:52
Profiel

Geregistreerd: za 19 dec, 2009 13:37
Berichten: 68
ma 15 maart, 2010 21:28 Bericht Re: hoe kick ik af!

Hallo TvS
Ik heb dit verhaal ook aan mijn man laten lezen!
Ook ik ben al jaren een migraine-patiënt. Niet zolang als jou vrouw maar toch al zo 'n 12 jaar. :shock:

Ik ben nu 55 jaar. En ik dacht ook dat ik eraf zou zijn tijdens de overgang. Dit gebeurd bij de meeste vrouwen in de overgang wel, maar helaas bij mij (nog) niet. Het werd zelfs erger. Maar mijn homeopaat zegt dat als ik écht helemaal door de overgang heen ben ik er wèl vanaf kan zijn.
Tja het schijnt bij iedereen weer anders te zijn. Het is moeilijk behandelbaar, vooral de hormonale vorm.
Had jou vrouw hormonale migraine?
Ik heb dit wel omdat het toen ik ermee begon ik waarschijnlijk al lichtjes met de overgang bezig was. en nu 12 jaar later begin ik er doorheen te komen. Ik hoop echt dat ik ook hiermee de migraine vaarwel kan zeggen!

Daisy


ma 15 maart, 2010 21:28
Profiel
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 11 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group. phpBB.nl Vertaling Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.